Saturday, November 28, 2009

tiada tajuk

semakin hari aku semakin bahagia
xtaula
tp aku blh rase
biarla aku sorg je rase =))
klw aku blh share perasaan ini aku akan bg semua rase
tp xboleh, nk wat cane.. huhu=P
nnt ble aku rajin aku nk tukar layout nie..
bosanla, xcomel
nk wat comel2 kalahkan cik kil.. haha
td peg kebun,
penat.
nk rehat.
tata~~
** xsabar nk tgu kak ina blk!! rindu ngan ibu n ayah~

Saturday, September 19, 2009

selamat hari jadi laila=D


20 tahun

ingat senang ke nk trime kenyataan
yg kite dah berumur 20 tahun
ish3..
xtaula nk ckp cane..
byk yg kena ubah..
perangai pun nk kena tukar..
xtaula ape akan jd..

aku xpasti thn nie aku dpt kek atau x
tp ayah aku ckp mlm nie..
best2.. xsabar asenye=D
2la, klw ari jadi aku jatuh ari rayekan best
dpt celebrate sambil mkn lemang.. huhu

esk raye..
smpai cnie jela tulis,
nk tlg ibu masak kat dapur..
duk on9 xbest..
klw duk mengacau kat dapur lg best kot.. huhu

esk asenye dah raye, so...

SELAMAT HARI RAYA !!
maaf zahir dan batin
=D

Friday, September 18, 2009

happy

~kenapa ye laila hepy arinie?

1st skali kerana tanpa di duga
arinie kitorg dpt cuti half day.. =D
sume staf pun blk kul 12 tgh ari,
xkan aku nk stay kt situ smpai ptg kot??
aku bukanla baek sgt nk wat overtime tyme2 nk rayer nie.. huhu


2nd, aku cadang nk blk mlm kul 8 mlm
sbb aku ingat ptg xde org nk jemput aku..
tp ble aku kol umah ckp aku dpt cuti half day,
dgn rela atinye abg aku ckp,
'nk blk awal ke??'
aku dgn gembiranyenye pun ckp,
'ye..... adik naaaaak baliiikk!!'
jd tepat jam 3.30 ptg,
aku smpai di rumah dgn ase bahagianyee..... huhu


3rd, esok ari jadi aku~~
tp aku xtaula, confuse..
aku kena sedih ke kena hepy ek??
nie yg aku xbape nk sure sgt nie..


last skali, esok last pose..
xsabar nk raye nie.. hehe
hipotesis yg sgt sesuai utk aku ialah:

~semakin tua usia, semakin excited keinginan menyambut raye~

..sekian..

Sunday, August 23, 2009

selamat berpuasa

dah 2 ari dah pose
tp aku cam bese je
xde perubahan pun
ish3, ape nk jd nie laila..
azam tahun nie,
nk pose penuh.. huhu
pas2 nk jd baek..
nk dgr cakap ibu..
2jela, malas nk tulis dah
~SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA~
=))

Wednesday, July 29, 2009

case study!!!

aku dah nk gle nie pk pasal case study..
2 minggu nie badan aku rest,
kire otak2 skali la rest.. huhu


tp logbook xwat lg,
lab instruments xsalin lg..
satu lab test pun aku xwat,
case study xpk lg..
tetbe br aku tersedar yg byk gle benda aku xwat lg.. huhu

dah 2 ape aku nk wat skrg?

ade ke patient yg volunteer nk jd mangsa aku?
dia nk ke jd bahan aku?
aku xpastila..

nk wat tb, tkt jangkit..
nk wat h1n1, lgla takut..
nk wat SLE, tp test dia melibatkan sume test ke??
aku pun xpasti..
aku nk wat HDN, tp senior aku dah wat sem lepas..

stresss~~~~~~~~

ape lg penyakit dlm dunia nie ek??
tetbe aku ase cam blurr...



Wednesday, July 22, 2009

sakit. cuti.

buat semua warga hukm..
aku minx maafla xdpt dtg keje,
aku punyela xcited nk duk kat seksyen immunoassay 2..
dah tbe mase dan2 je aku skt..
chicken poxla 2..
mmg hebatla..
seminggu aku cuti..

aku lgsg x excited nk duk kt seksyen rutin..
bz gle seksyen 2,
aku arap next week aku dpt cuti lg.. huhu

xtau nk tulis ape..
aku nk baek cpt je..
tbe2 rindu kat lab.. huhu

Wednesday, July 15, 2009

rindu..

aku rindu dewan kuliah
aku rindu meja
kerusi
aku rindu sume org dlm clas

aku rindu en nazri
en fahmi
en wan
miss evana

aku rindu lab microbe,
hema
cyto
chempath

aku rindu cafe mahal
aku rindu ot
aku rindu dataran palma
aku rindu abg library (even xkenal, haha)

aku rela bace nota tebal dr duduk termenung kat meja
aku rela blaja 2 jam tanpa rest dr tggu kul 5 tyme blk
aku rela makan kat cafe mahal dr makan kat cafe yg penuh bacteria


in conclusion, aku rindu faculty..
naakk peg class, xnk keje!!!

Friday, June 19, 2009

sarawak oh sarawak!

aku di klia, bgn pg ari nie.. Aku sgt benci kena tggu.. Flight aku kul 11.20am.. Ermm.. Nsb ade wifi kt cnie, klw x mest aku dah mereput kt cnie, huhu aku tak xcited lgsung nk peg sarawak, sbb 2la pg td aku mls nk bgn.. Sarawak oh sarawak!! Tlglah bg aku keseronokan cuti.. Huhu

Tuesday, May 12, 2009

Monday, May 11, 2009

timeless part 1

video

my feveret video clip

paham btl2, sedeyh, huhu

sambungan dia kemudian k..

huhu=P

Thursday, May 7, 2009

independent

yeeea!!!
..alhamdulillah..

tamat juga examku..
selamat tggl kolej alamanda~
utk selama2nya..

PPUKM
doktor2 muda bergaya
makcik2 nurse
abang2 n kakak2 farmasi
student2 mlt kesayanganku

nntkanla kehadiranku di sane


*wink.wink*


=))

Monday, May 4, 2009

cintaku hanya milik-MU


Bukan mudah Ya ALLAH
Berdiri di tangga kemewahan, kenikmatan dan kesenangan
Keindahan dunia ini menganggu ku
Kemanisan hubbu dunia ini mencarik-carik imanku
Dimanakah aku tanpa kecintaan padaMU

Aku runsing Ya ALLAH
Aku berlari ke sana dan ke sini
Aku mencari dan terus mencari
Dimanakah ku tagih cinta Ilahi
Bagaimana harus ku bayar nikmat yang Kau beri
Sedang aku tidak diuji

Maka saat aku tidak diuji, adalah ujian yang terbesar sekali
Andai bisa aku berbicara denganMU
Dan ku harap Kau mendengar pengaduanku
Sungguh aku bukan bercakap kosong
Inilah keluhan hatiku

Yang merindu cinta MU, yang mengharap keredhaan MU….

Ampuni aku Ya ALLAH
Aku lemah lagi tak bermaya
Melawan sesuatu yang digelar fana dunia
Aku tak mampu Ya ALLAH,
Belenggu ini menghimpit ku…
Belenggu ini menghiburkan hatiku
Sehingga aku senang denganya
Sehingga aku takut kehilanganya

Sedang cintaMU itu sangat luar biasa
Sedang cintaMU itu lebih dari segala-galanya…
Sungguh aku tak layak Ya ALLAH menghampiri syurgaMU
Dan pasti menggeletarlah seluruh tubuhku mendengarkan api nerakaMU
Lalu ke manakah langkahku
Selayaknya dimanakah tempatku
Atas redhaMU ya Rabbi..
aku hanya menuruti
Andai aku diseksa, kan aku patuhi
Asalkan Kau meredhai hidupku ini

Terima Kasih Ya ALLAH
kerana sudi menyayangi diri ini
Terima Kasih Ya ALLAH
kerana sering mendengar pengharapan serta pengaduanku
Terima Kasih Ya ALLAH
kerana sering bersama-sama denganku, tak kira apa keadaan imanku
Sesungguhnya Ya ALLAH
cinta ku hanya milikMU

aku pasti, sunggub pasti
kerana aku xperlu cinta
cinta dunia yg berlandaskan nafsu semata

Sunday, May 3, 2009

exam


aku xsabar nk tggu 7 mei

stress~

Friday, April 24, 2009

baby + microbiology = bahagia=D



ari nie exam microbe
ok je
blhla jawab ngan bestnye
hehe

meh tgk ape jd
be4 exam

kami sungguh rajin study
syg ngan en fahmi la katakan
=P


aini n shiham = serius tanpa lakonan



laila n aina = penuh lakonan

aini mmg rajin
dia dpt muatkan sume organism
dlm 1 helai kertas!!
mmg hebat..

*muka jeles + kagum*


tgkla 2 aini, malula konon! =P


laila ngan kak he lak
kitorg lagi laaa berganda2 rajin
bergabung tenaga
same2 xde nota


tanda bekerjasama=P

ha, ari nie jugak
sume org tgk kaki aku
diorg kate mantap~ huhu
sbb ari nie aku pakai heels
sblm nie aku pkai selipar je
hehe


kasut microbe=P

~23 april~

semlm lupa lak nk tulis
en nazri dpt baby girl
name dia xtau lg
tne2 aku ase cam dah jd makcik la pulak
huhu

aku jd student dia
dr dia bujang, sampai kawen, smpai dpt baby
mmg bestla.. huhu

pasnie nk tggu anak
en wan n en fahmi lak
hehe


*muka bahagia*
=)

Thursday, April 23, 2009

tiada tajuk



puasku pujuk hati ini
rindu ini bukan cinta
sume 2 mainan je
tlgla hilang cepat2
sbb xleh tahan dah

exam.....

cepat2la abes
nk jumpa ibu~~
mungkin di rumah
aku akan dpt lupakan sume dgn cepat


* ='( *

Tuesday, April 21, 2009

microbiology

dr ahad aku bace microbe
smpai ari nie xabes2
blh pengsan

aku ase cam dah ingat byk dah bacteria
ble aku stat tmbh bacteria br dlm otak
tetbe bacteria lame semakin hilang

kena kernicterus ke ape aku nie??

ase nk nanges je
chempath xbace sepatah pun
cytology lg
cytology 2 subject membunuh
aku blh wat rilex2 je

ble la benda nie nk berlalu?

jeles btl ngan elly~
huhu

Sunday, April 19, 2009

perasaan yg semakin xde




mlm td aku settlekan sume
aku xtau ape perasaannye ckp cm2
ase cam berslh pun ade
sedih pun ade

tp aku sgt pelik
aku xnanges pun
keras ati btlla aku nie
ble mase aku jd camnie?
aku xskela aku yg cmnie..
dulu aku slalu sedih2
sket2 pun nanges
ina kate aku cewek

aku lebih selesa menangis
tp air mata aku xnk klua
aku pun xpaham
aku sgt keras
keras ati
napa ye?
blh mati cpt nie..

takutnye~

aku xmungkin tdo tanpa comforter
sume org pun tau benda 2
panas cam mane pun kt kolej
aku tetap akan tdo ngan comforter
tp mlm td aku tdo tanpa comforter
pertama kali dlm sejarah
aku 'tertdo'..
hebat.. huhu

xpela
dah settle kot benda nie
aku dah minx maaf pun
hidup mst kena hepy

sedih pun kena senyum jugak
tue prinsip br aku kot
aku pun xsure


*=)*
lei, kite xsabar nk tgk awk..
'silent' time cuti k
xsabar nk nanges smpai demam, huhu



Saturday, April 18, 2009

maaf

kite minx maaf
xtau lak awk terasa

xde niat pun nk mara
sory sgt2

Friday, April 17, 2009

bad mood

ari nie aku sakit ati

xtau nape
tbe2 aku ase cam benci
sblm nie aku ske je kat dia

susahla..
dahla, malas nk pk

klw blh buang ati kan best
baek aku xyah ade perasaan
lg senang agaknye hidup


*mara*

Thursday, April 16, 2009

alamanda

kolej alamanda?
ape 2?

alaaaaaaaaaa
x nak balik kolej
nnt kena blaja..
malas
huhu

papepun
kena blk gak
mlm nie..

assignmentku harus dihantar

*stress*

Wednesday, April 15, 2009

jatuh, tp x cinta


aku ske dia
aku sgt2 ske dia
tp dia xske aku

sob.. sob.. ='(

aku ade byk pic dia
aku curik=P
aku nk dia ade slalu ngan aku
tiap mase pun aku tgk dia kat laptop aku
aina pun tau aku sgt2 ske dia

aku ase klw dia tau
betapa obses nye aku ngan dia
mest dia terharu
mesti dia akan cakap
'will u marry me'
dan aku pun akan senyum
dan cakap
'mestilah nak!' haha=D

tp sume 2 xmungkin
sbb aku tepuk sblh tgn je
dia jauh
xtau pun aku wujud agaknye

ermmm...
sedih
sedih
dan terus sedih='(

klw xkawen
jd jiran pun ok kot
tp dia nk ke jd jiran aku?

xpela..
mungkin kami xde jodoh
tp aku tetap sokong dia
sbb dia la
aku jatuh, tp xcinta
huhu
=P


aku ske yg nie=)

satu2nye air itam yg aku minum sbb dia.. huhu



ske sgt2 kat lei

*muka berseri2*

=)

Tuesday, April 14, 2009

pink=)

baju aku 80% pink
beg
accessories
bilik, cadar, bantal
sumela
xcept my laptop~white =(

nape aku ske pink?
tahla, aku pun xsure

nape xsure?
sbb dulu aku ase aku cam ske biru
cane tah blh tukar pink, huhu
komen org?
aku slalu dgr kate2 nie
'setiap mase pun pakai pink, xde baju laen ke?'
selain 2
'laila, tlgla keluar dr kepompong'
*2 ayat dr kak he*=P

perasaan kau di komen?
tiada perasaan
sbb aku mmg ske sgt2 ngan pink=)

kekesalan terbesar kau?
mamakai baju biru ketika grad di maktab
aku mengkhianati pink, huhu


pape pun
pink tetap pilihan aku
aku slalu wat pilihan yg salah
tp aku ase pink sajela pilihan terbaek aku setakat ini


*pink is mine*
=)



housemateku='(

mereka ade 11
campur aku 12 org

sem depan maybe kami akan berpisah
sume org blk negeri masing2
tggl aku sorg jela duk kat selangor nie
aini
dia kwn baek aku
kami sgt2 baek
kwn ngumpat, huhu
dia akan peg sg petani
xtaula ble aku blh jumpe dia lg

shana
kitorg xrapat sgt sbb dia sgt2 bz
dia mpp, tp best
sgt cool n mesra alam
patutla blh jd mpp, huhu
shana akan peg muar

qila
dia ketua umah
kami same2 anak bongsu
tp dia tegas sket dr aku
byk ckp, ske gelak, ske jerit.. huhu
dia akan peg sg petani

aina
kakakku yg xmatang, haha
aina pun peg sg petani gak
aku slalu kongsi masalah ngan dia
sume masalah
sbb kdg2 mslh kami same
aina, kite akan ingat pesanan awk
"1st choice is alwiz right"
but, kite ase kate2 2 sesuai tuk awk je kot..
'GUD LUCK' ye kat kedah=D

biela
owh, nabila~~
pendiam, peramah, sgt baek ati
aku xtau ble aku blh jd sabar cam dia
biela akan peg klang

shiham
org 1st yg bg aku gelaran
dia pggl aku "cik lel"
thanx kak he
i alwiz luv u..
kak he akan blk kelantan ='(

fiqa
kecik molek orgnye
besfren kak he
dia pun akan peg kelantan gak
ade pakwe budak um
ari2 pun peg dating
nnt kawen jgn lupe jemput tau

asma
mamaku~~
awklah yg terhebat
kitorg single same2.. haha
meja study dia sblh meja aku
kitorg slalu gado
mama akan blk terengganu
pasnie xde org dah nk cubit pipi aku='(

dyla
orgnye agk emosi
tp xpe, kitorg tetap kwn baek
lemah lembut n sopan santun
dia akan practical same ngan aku.. huhu

keynah
bijak, peramah, jujur
2 je yg aku blh cakap
dia pun akan practical same2 ngan aku..=)

diana
didie~
suke bergaya
punyai minat same ngan aku
kami ske shopping=)
dia la yg ajar aku shopping kat emmagem
i luv u la die.. hehe
dia akan peg sg petani

ramaikan?
aku akan rindu diorg

aku akan sedih ke?
ye
aku akan sedih
sgt2 sedih
xmungkin aku akan lupakan mereka
mungkin kami xkan berjumpe lg ari2

makan same2
tgk movie same2
ngumpat same2

tp ati aku akan slalu ingat mereka
kerana

mereka adalah sejarah hidup aku

SAYANG KORANG!!

*sob..sob..='(*






Monday, April 13, 2009

fikirla..

aku terpk2
nk bg org bace ke blog aku nie?
xpe ke?
errmmm..

mase kak sue suh aku buat,
aku pk cam nie gak..
ble dah buat, aku still pk lg..

ape yg aku nk senarnye?
aku pun xtau
nmpknye makin ari
perasaan aku makin kurang
abesla



** pk lagi dan terus pk**

hari rajinku=D

nape ari nie aku tulis blog?
senang je
sbb td aku bace blog najib
nape aku xbukak blog nie lame?
sbb aku lupa password blog aku
nape aku tbe rajin nk cr passsword baru?
sbb aku nk buang mase
nape aku nk buang mase?
sape suh exam lmbt sgt
ape pulak kena mengena sume 2 ngan blog aku?
sbb tbe2 aku terpk,
byk sgt benda aku nk simpan
xleh dah..
so aku nk menulis
nak tulis smpai ble?
sampai ati aku tenang
yg penting bkn smpai mati

Monday, January 26, 2009

i have my own blog!! =D

wow, cam xcaye je..

i hav my own blog!!=)

aku tgh tls blog?

actually, xde pape lg nk tulis ari nie..

ari 1stkan..

nntla aku cr cte best dulu.. hehe

tata~~=)